Ajokorttilupahakemus

Autokoulua aloittaessa haetaan ajokorttilupaa Trafin palveluntuottaja Ajovarma Oy:ltä. Me tulostamme hakemuksen ensimmäiselle tunnille oppilaan allekirjoitettavaksi ja lähetämme sen Ajovarmalle puolestasi, kun tarvittavat liitteet ovat kunnossa. Lupahakemus kannattaa hoitaa mahdollisimman pian aloituksen jälkeen, jotta autokoulu ei viivästyisi luvan odottelun takia. Kun Ajovarma on myöntänyt ajokorttiluvan, sinulle voidaan varata teoriakoe.

 

1. Lupahakemukseen on liitettävä 2 passivalokuvaa.

Voit myös käyttää Trafin kuvarekisterissä tai poliisin passikuvarekisterissä olevia kuvaa ja nimikirjoitusta ajokortissasi. Valokuva ja nimikirjoitus löytyvät kun sinulla on voimassa oleva passi tai henkilökortti tai olet toimittanut valokuvan ja nimikirjoitusnäytteen vuonna 2013 tai sen jälkeen ajokorttia, kuljettajakorttia, ammattipätevyyskorttia, ADR-ajolupaa tai taksinkuljettajan ajolupaa varten.

 

2. Ensimmäistä ajokorttia hakevat antavat terveysvakuutuksen. Lue sisältö täältä ennen lupahakemuksen allekirjoittamista.

Mikäli et voi tai halua antaa vakuutusta, täytyy sinun toimittaa lääkärintodistus hakemuksen liitteeksi. Nuorison terveystodistus ei enää kelpaa lupahakemuksen liitteeksi.

 

3. Maksa lupamaksu 40,00 euroa Ajovarma Oy:n verkkopalvelussa lähettämämme sähköpostilinkin kautta.