Ajokorttilupahakemus

Autokoulua aloittaessa haetaan ajokorttilupaa Trafin palveluntuottaja Ajovarmalta. Me tulostamme hakemuksen ensimmäiselle tunnille oppilaan allekirjoitettavaksi ja lähetämme sen Ajovarmalle puolestasi kun olet tuonut meille kaikki tarvittavat liitteet. Liitteet kannattaa tuoda mahdollisimman pian aloituksen jälkeen, jotta autokoulu ei viivästyisi luvan odottelun takia. Kun Ajovarma on myöntänyt ajokorttiluvan, sinulle voidaan varata teoriakoe.

 

Lupahakemukseen on liitettävä:

  • 2 passivalokuvaa (jos edellisten valokuvien toimittamisesta on yli 2 vuotta tai hakijan nimi on muuttunut)
  • oppilaan allekirjoittama nuorison terveystodistus (enintään viisi vuotta vanha) tai lääkärintodistus ajokorttia varten (enintään kuusi kuukautta vanha) ellei ole aikaisempaa ajokorttia pohjalla.
  • lupamaksu 40,00 euroa maksetaan Ajovarma Oy:n verkkopalvelussa lähettämämme sähköpostilinkin kautta. Sähköpostiviestissä mainittua varattua aikaa ei käytetä, sillä me toimitamme lupahakemuksesi Ajovarma Oy:lle. Lupamaksu on suoritettava mainittuun päivään mennessä, jotta lupahakemuksesi käsitellään heti.
  • huoltajien kirjallinen suostumus haettaessa lupaa mopo-, moottoripyörä- ja traktorikorttia varten, mikäli hakija on alle 18-vuotias. Huom! Molempien huoltajien allekirjoitukset vaaditaan! Lomakkeen voit tulostaa tästä.