BE-kurssi

BE-luokan ajokortti on tarkoitettu ajoneuvoyhdistelmille, joissa on B-luokan vetoauto ja hinattava ajoneuvo, jonka kokonaismassa on enintään 3 500 kg.

Jos haluat suorittaa sekä henkilöautokortin yhteydessä BE-ajokortin, haemme sinulle lupaa molemmille luokille kun aloitat kurssin. Ensimmäiselle tunnille on aina ilmoittauduttava etukäteen, jotta voimme tulostaa sinulle paperit etukäteen. Lue lisää ajokorttilupahakemuksesta.

 
BE-ajokokeen voit suorittaa hyväksytyn B-ajokokeen jälkeen. BE-kortin suorittamiseen ei tarvitse autokouluopetusta, mutta ajotunteja voi halutessaan sopia tarpeen mukaan. BE-ajokokeen voi suorittaa omalla kalustolla, tai alla olevan hinnaston mukaisesti autokoulun kalustolla. 
Meiltä voit vuokrata kaluston ajokoetta varten, joko pelkän perävaunun tai sekä perävaunun että auton. Auton vuokra edellyttää vähintään 2 ajotuntia. Vaihtoehtona on myös ajotunti/ajotunteja omalla autolla ja autokoulun perävaunulla. 

 

Hinnasto

 
BE-kortin vaihtoehtoiset suoritustavat:
BE-kärryn vuokraus tutkintoon (omalla autolla) 80,00
 
BE-ajokoe autokoulun autolla ja perävaunulla  280,00
   2 ajotuntia autokoulun autolla ja perävaunulla
   Ajotunnit à 90,00
   Kalusto kokeessa 100,00
   (lisätunnit 90,00)
 
BE-ajokoe asiakkaan autolla 170,00
   1 ajotunti à 90,00
   Kärry kokeessa à 80,00
   (lisätunnit 90,00)
 
Muita kustannuksia: 
- ajokorttilupamaksu 40,00 (voi hakea B-luvan kanssa samaan aikaan) 
- tutkintomaksut: teoriakoe 35,00 tai hidastettu teoriakoe 94,00, sekä ajokoe 99,00
 
HUOM! Mikäli korotat ajokorttiasi, voit tehdä ja maksaa lupahakemuksen suoraan Trafin asiointipalvelussa täällä. Lupahakemus Trafin asiointipalvelussa 30,00e.