Moottoripyöräkurssit


- hyvää palvelua ja laadukasta opetusta -
 
Valitse luokkasi:
» A1 » A2 » A » korotuskurssi

Suorititko teoriat MP-messuilla?

Meiltä tasokas ajo-opetus A1/A2/A -luokissa heti kauden alkuun!

Ilmoittaudu jo nyt täältä (kurssin löydät nimellä A-ajotunnit).

Ajotunnit aloitetaan sään salliessa kun teoriakoe on suoritettu sekä vähintään puolet laskusta maksettuna. Autokoulu on yhteydessä ajotunneista, ajojärjestys teoriakokeen suorituspäivämäärän mukaan.

A1-kurssiin kuuluu lisäksi 6 teoriatuntia, aikataulun saat autokoululta kun olet ilmoittautunut.

 

Kurssihinnat (teoriatunnit suoritettu mp-messuilla):

A-/A2-kurssi, B-kortti pohjalla: 629,00

A-/A2-kurssi, B-kortti pohjalla + oppimateriaali: 678,00

 

A1-kurssi 881,00

A1-kurssi + oppimateriaali 905,00

 

A1-kurssi, AM pohjalla 797,00

A1-kurssi, AM pohjalla + oppimateriaali 821,00

 

A1 hl-kurssi 421,00

A1 hl-kurssi + oppimateriaali 445,00

 

 


 

Yleistä tietoa teoria- ja ajotunneista

Moottoripyöräkurssille voi ilmoittautua 6 kuukautta ennen kuin kyseisen ajokorttiluokan ikävaatimus täyttyy. Ensimmäiselle tunnille on ilmoittauduttava etukäteen, jotta voimme tulostaa sinulle tarvittavat paperit. 
On tärkeätä hakea ajokorttilupaa Ajovarmalta mahdollisimman pian aloitettuasi, sillä teoriakokeeseen pääsee vasta kun lupa on myönnetty. Lähetämme paperisi Ajovarmalle kun olet tuonut tarvittavat liitteet autokoululle. Kun lupa on myönnetty, voi teoriakokeen suorittaa kuukautta ennen kuin täyttää luokan vaatimaa ikää. 
 
» Tuo ensimmäiselle teoriatunnille jos haluat nopeuttaa ajokorttiluvan saannin:
2 passikuvaa
- nuorison terveystodistus tai lääkärintodistus
- lupamaksu 40,00e Ajovarma Oy:lle (lupa maksetaan Ajovarman verkkopalvelussa lähettämämme sähköpostilinkin kautta. Sähköpostiviestissä mainittua aikaa ei käytetä, koska me toimitamme hakemuksen Ajovarmalle puolestasi. Lupamaksu on suoritettava mainittuun päivään mennessä, jotta hakemuksesi käsitellään heti)
alaikäiset: huoltajien suostumuslomake molempien vanhempien allekirjoittamana!Lataa lomake.
 
 
Lisätietoja ajokorttiluvasta löydät täältä
 
Teoriatunteja voi käydä Itäkeskuksessa, Kontulassa, Herttoniemessä ja Ruoholahdessa, missä järjestyksessä tahansa. Teoriatuntien aikataulun löydät lukujärjestyksestä.
 
Ajotunteja voi varata hyväksytysti suoritetun teoriakokeen jälkeen. Ajotunnit aloitetaan Sahaajankadulla sijaitsevalla autokoulun tallilta. Ajotunnit ovat ajettavissa pääsääntöisesti arkisin klo 7.00–17.00.
 
Jokainen kurssilainen saa oman kypärähupun, joka tuodaan mukaan jokaiselle ajotunnille.
 
Tervetuloa kurssille!
 

 

A1-kurssi

Kevytmoottoripyöräkortti on tarkoitettu 16-17 -vuotiaille ja oikeuttaa ajamaan alle 125 kuutioista ja alle 11 kW moottoripyörää. 

A1-kurssiin kuuluu 12 teoriatuntia, joista kuusi oppituntia on A-teoriatunteja jaettuna kahteen iltaan (A1 ja A2) ja kuusi B-oppituntia kahtena iltana (B3 ja B4). » Lukujärjestykseen
A1-kurssin kuuluu 9 ajotuntia, joista liikenteessä on ajettava vähintään 5 tuntia. Jos sinulla on M- tai AM120 -kortti pohjalla, on minimiajotuntimäärä 8. Ajotunteihin kuuluu käsittelyopetusta sekä liikenneajoa, jonka jälkeen oppilas suorittaa käsittely- ja ajokokeen.
Harjoitusluvalla suorittaessa A1-korttia on minimiajomäärä 4 tuntia. Ajotunteihin kuuluu käsittelyopetuksen lisäksi pakolliset 2 tuntia liikenneajoa, jonka jälkeen oppilas suorittaa käsittelykokeen. Harjoituslupalainen suorittaa ajokokeen omalla moottoripyörällään ajettuaan vähintään kuukauden ja enintään kolme kuukautta.
Huom! Mopokortti oikeuttaa korvaukseen ainoastaan kun suorittaa täyden kurssin, ei harjoitusluvalla.
 
Hinnasto:
A1-kurssi harjoitusluvalla 631,00
A1-kurssi, M-/AM-kortti pohjalla  (myönnetty 1.6.2011 jälkeen) 987,00
A1-kurssi, täysi kurssi 1 071,00
 

 

A2- kurssi

A2-luokan ajokortti on teholtaan rajoitetulle moottoripyörälle 18-23 -vuotiaille kuljettajalle. Moottoripyörän vaatimuksena on 35 kW:n enimmäisteho ja sen teho/painosuhde saa olla enintään 0,2 kW/kg eikä sitä ole muunnettu ajoneuvosta, jonka teho on yli kaksi kertaa suurempi.
 
A2-kurssiin kuuluu 12 teoriatuntia, joista kuusi oppituntia on A-teoriatunteja jaettuna kahteen iltaan (A1 ja A2) ja kuusi B-oppituntia kahtena iltana (B3 ja B4). » Lukujärjestykseen
A2-kurssin kuuluu 9 ajotuntia, joista liikenteessä on ajettava vähintään 5 tuntia. Jos sinulla on M- tai AM120 -kortti pohjalla, on minimiajotuntimäärä 8. Ajotunteihin kuuluu käsittelyopetusta sekä liikenneajoa, jonka jälkeen oppilas suorittaa käsittely- ja ajokokeen.
 
A2-kurssi kun oppilaalla on B- kortti pohjalla
Täydentävillä kuuluu kuusi oppituntia teoriaa A2-kurssiin. Teoriat pidetään kahdessa osassa (A1- ja A2- teoriat). 
Minimiajotuntimäärä on täydentävillä 6 tuntia. Ajotunteihin kuuluu käsittelyopetusta sekä liikenneajoa, jonka jälkeen oppilas suorittaa käsittely- ja ajokokeen.
 
 
Hinnasto:
A2-kurssi, B-kortti pohjalla 849,00
A2-kurssi, M-/AM-kortti pohjalla  (myönnetty 1.6.2011 jälkeen) 987,00
A2-kurssi, ei aikaisempaa korttia 1 071,00
 

A-kurssi

A-korttia voi suorittaa 24-vuotias henkilö, ja kortti oikeuttaa ajamaan kaikkia moottoripyöriä. 

A-kurssiin kuusi oppituntia teoriaa, jotka pidetään kahdessa osassa (A1- ja A2- teoriat). Minimiajotuntimäärä on täydentävillä 6 tuntia. Ajotunteihin kuuluu käsittelyopetusta sekä liikenneajoa, jonka jälkeen oppilas suorittaa käsittely- ja ajokokeen. 
 
A-kurssi ellei ole B-korttia
A-kurssiin kuuluu 12 teoriatuntia, joista kuusi oppituntia on A-teoriatunteja jaettuna kahteen iltaan (A1 ja A2) ja kuusi B-oppituntia kahtena iltana (B3 ja B4). » Lukujärjestykseen
A-kurssin kuuluu 9 ajotuntia, joista liikenteessä on ajettava vähintään 5 tuntia.
  
Hinnasto:
A-kurssi, B-kortti pohjalla 849,00
A-kurssi, ei aikaisempaa korttia 1 071,00