Syventävän vaiheen kurssi

Syventävä vaihe on suoritettava 3-24 kuukautta hyväksytyn ajokokeen jälkeen.

Ennen syventävän vaiheen kurssia tulee suorittaa pimeän ajon kurssi, ellei sitä ei ole suoritettu perusvaiheen yhteydessä. 19.1.2013 jälkeen ajokortin saaneet suorittavat myös harjoitteluvaiheenAjokorttilakiuudistuksen jälkeen II-vaiheen kursseja ei enää järjestetä 19.1.2013 jälkeen. Nykylainsäädännön mukaan pitkäaikaisen ajokortin saadakseen on suoritettava Syventävä vaihe, joka korvaa vanhan II-vaiheen.

 

Seuraavat kurssipäivät löydät www.kuljettajaopetus.fi/autokoulustart

 

Näin suoritat syventävän vaiheen:

1. Valitse sinulle sopiva kurssipäivä oppilashallintojärjestelmässämme klikkaamalla syventävän ikonia (B-opetuksen syventävän vaiheen kurssit) ja ilmoittaudu kurssille.
2. Täytä seuraavat tiedot: henkilötunnus, koko nimesi, osoitteesi, puhelinnumero, ajokortin myöntämispäivä ja -paikka sekä pimeän kurssin päivämäärä ja opetuksen antaja (=autokoulu/opetuslupaopettaja). Jos pimeän kurssi on vielä suorittamatta, jätä se tyhjäksi. Kerro lisätiedoissa, mikäli haluat ilmoittautua myös pimeän ajon kurssille.
3. Saat vahvistusviestin sähköpostiisi, joka sisältää tunnuksesi oppilashallintojärjestelmään. Kirjautumalla sisään saat lisätietoja kurssista sekä laskusi.
4. Soitamme sinulle arviointiajon ajankohdasta. Arviointiajo kestää noin 2 tuntia ja se ajetaan kouluautolla. Lähtöpaikkana on autokoulun toimisto Herttoniemessä, Itäkeskuksessa, Kontulassa tai Ruoholahdessa.
5. Kurssipäivään Vantaan ajoharjoitteluradalla kuuluu kolme tuntia teoriaa ja kaksi ajotuntia ajoharjoitteluradalla. Varaa siis koko päivä, sillä kurssin pituus on vähintään 5 tuntia. Aloitus- ja päättymisajankohta vaihtelee.
6. Kurssipäivän päätteeksi saat todistuksen jatko-opetuksesta jos olet suorittanut pimeän ajon kurssin ja maksanut kurssimaksun. Todistus sinun tulee viedä Ajovarma Oy:lle. Voimme toimittaa todistuksen puolestasi. 
 

Auton vuokraus

Tarkoituksena on, että radalle tullaan omalla autolla. Mikäli sinulla ei ole autoa, voit vuokrata sen meidän kautta. Kerro ilmoittautumisen yhteydessä jos tarvitset vuokra-auton. Autot varataan ilmoittautumisjärjestyksessä, emmekä voi luvata autoa kaikille sitä tarvitseville. Rata-autona meillä on Renault Clio 1.2. Pelkästään ratavuoron aikainen vuokraus maksaa 100,00, jolloin tulet julkisilla radalle. Reittiopas. Osoite Vantaan radalle on Myllykyläntie 1, 01760 Vantaa.
Jos haluat noutaa auton toimistoltamme rataa edeltävänä päivänä, on hinta 120,00. Lisätietoja auton vuokrauksesta saat täältä
 
Radalla on myös kaksi vuokrattavaa autoa, jotka ovat automaattivaihteisia sähköautoja. 
Vuokrauksen ehtona on, että oppilaalla on opettajan arvion mukaan riittävät ajotaidot. Opettajan hyväksyttyä vuokrauksen, saat laskun arviointiajon jälkeen.

 

Hinnasto

Syventävän vaiheen kurssimaksu, sisältäen ratamaksun 97,00 427,00
Syventävän vaiheen kurssi sisältäen ratamaksun 97,00 ja pimeän ajon kurssin 517,00
Auton vuokra radalla 100,00
Auton vuokra, nouto edellisenä arkipäivänä 120,00
Harjoittelu- ja syventävä vaihe yhteishinta 607,00